Sınav Soruları

Fiziksel Güç Etmenleri İş Güvenliği Uzmanlık Sınav Soruları

 

FİZİKSEL  GÜÇ  ETMENLERİ  SORULARI

 

KONU:TERMAL ISI,TİTREŞİM,BASINÇ

 

1.İnsanın ortamla  ısı alış verişinde etki eden faktörlerden değildir?

 

A)Hava sıcaklığı   B)Havanın nem yoğunluğu  C)Radyan ısı   D)Hava akım hızı

 

E)Ortamın ısı yalıtımı

 

2.Aşırı terleme ile meydana gelebilecek rahatsızlıklar hangisidir?

 

A)Isı krampları   B)Baş dönmesi  C)Kan basıncı  D)Körlük  E)Hipertansiyon

 

3.İş yerinde hava akımının hız değerleri kaç m/sn arasında olmalıdır?

 

A)0.3-0.6

 

B)0.3-0.5

 

C)0.2-1

 

D)1-2

 

E)1.5-2.5

 

4.Bir iş yerinde en uygun bağıl nem % kaç değerlerini aşmamalıdır?

 

A)30-60  B)30-70  C)30-80  D)40-90  E)80-100

 

5.Bir iş yerinde 30 C derecede iç kaybı % kaç oranında düşer?

 

A)5

 

B)10

 

C)15

 

D)12

 

E)20

 

6.İş yerinde işçiler titreşim frekansı aralıkları kaç hz olan titreşimi algılar?

 

A)1 hz ile 1000 hz

 

B)100 hz ile 1000 hz

 

C)200 hz ile 10000 hz

D)500 hz ile 2000 hz

 

E)1000 hz ile 10000 hz

 

7.Titreşimin insan vücuduna etkileri aşadakilerden hangisi olmayabilir?

 

A)Fizyolojik  B)Psikolojik  C)Potolojik  D)Vücud ısısı  E)Fiziksel ve biyomelunik

 

8.Sekiz saatlik bir sürede günlük maruziyet sınır ve etken değeri kaç m/sn karesi olmalıdır?

 

A)5-10  B)5-2.5  C)3-6  D)4-8  E)5-8

 

9.Sekiz saatlik bir sürede bütün vücut için günlük maruziyet değeri sınır ve etkin olarak kaç m/sn karesi olmalıdır?

 

A)1.15-0.5  B)2-1  C)1.6-0.8  D)2-3  E)1.5-2

 

10.Titreşimden oluşan meslek hastalığının yükümlülük süresi ne kadardır?

 

A)1 yıl  B)3 yıl  C)2 yıl  D)6 ay  E)1.5 yıl

 

11.Titreşimden oluşan meslek hastalıklarının oranı% kaçtır?

 

A)1

 

B)0

 

C)2

 

D)5

 

E)10

 

12.Titreşim ölçümlerinde nasıl bir alet kullanılır?

 

A)Termometre  B)Monometre  C)Oktav bantları  D)Higrometre  E)Dinomometre

 

13.Havanın nemini ölçen aletlere ne ad verilir?

 

A)Monometre  B)Higrometre  C)Termometre  D)Dinomometre  E)Kalorimetre

 

14.Normalde kaç atmosfer basınç organizmada rahatsızlık hissi dışında sağlık sorunu yaratmaz?

A)5  B)4  C)6  D)10  E)7

 

 

 

 

 

 

15.Basınç değişikliği nedeni ile görülen akut hadiselerde yükümlülük süresi kaç gündür?

 

A)5

 

B)10

 

C)2

 

D)3

 

E)12

 

16.İş yerlerinde radyasyonun kullanılmasını,denetlemesini kimler veya hangi kuruluşlar yapar?

 

A)Atom enerji kurumu

 

B)S.S.K

 

C)D.B.T

 

D)D.D.Y

 

E)İ.S.G.U.M

 

 

 

 

CEVAPLAR

1)E

2)A

3)B

4)C

5)B

6)A

7)D

8)B

9)A

10)C

11)B

12)C

13)B

14)B

15)D

16)A

 

 

 

 

 

Daha fazla göster

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =

Kapat
Araç çubuğuna atla